Πρόσφατα ιστολογήματα

Είσοδος

Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας από 1η Ιουνίου – Παραμένει σε νοσοκομεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ΜΜΜ

Από 1η Ιουνίου 2022 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2022 αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων και των υπεραστικών συγκοινωνιών που υπάρχουν αριθμημένες θέσεις, όπως τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρινίζοντας ότι η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και τους εργαζομένους σε αυτούς τους χώρους.

Η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και στις συναφείς δομές, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικού τύπου (λεωφορεία, ηλεκτρικός, μετρό, τρόλεϊ, τραμ).

Για τις εκπαιδευτικές δομές και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υπάρξει, όπως ανέφερε ο κ. Πλεύρης, νεότερη εισήγηση της Επιτροπής σε συνεδρίαση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Ο Υπουργός εξήγησε ακόμη πως η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας  σημαίνει ότι δεν θα επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο, ωστόσο παραμένει η προτροπή και η σύσταση για τη χρήση μάσκας, ιδίως από τον πληθυσμό που ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.